Menü
honnanhova.com Életút Mentorálás Life Coaching Tréning Szervezetfejlesztés Természetgyógyászat
  • aaa
  • bbb

WORKSHOP

EGÓ, ÉNAZONOSSÁG, KOMMUNIKÁCIÓ WORKSHOP

7 órás időtartamú elfoglaltság, 6 óra gyakorlati munka,

2X 15 perc rövid szünet és 1X 30 perc ebédszünet

A workshop során az egónk, az életünk és a kommunikációink kerülnek terítékre. Feltérképezzük a bennünk rejlő lehetőségeket. A cél: a nap végére eljutunk az egónktól a mindennapi eredményes kommunikációig. Körbejárjuk együtt az alábbi témaköröket, választ találunk az alábbi kérdésekre:

Az egyén és a társadalom viszonya. Mik a ránk nyomott és mik a vállalt szerepeink? Ha szerepszennyezett az életünk azt mi vállaltuk? Mi formálta és formálja az egónk? Egyénileg miként váltunk azzá, akik most vagyunk? Voltunk-e másmilyenek?

Milyen vagyok? Honnan tudom, hogy milyen vagyok? Mi határoz meg engem? Letegyem az egóm minden helyzetben? Mikor van rá szükségem, mert esetleg megvéd? Mi tesz boldoggá? Egyáltalán tudom, hogy mi a boldogság? És a környezetem? Elvisel? Szeret? Egyáltalán számít ez? Mi hajt, minek akarok megfelelni? Egyáltalán én elfogadom a környezetem? Hogyan mondjam el mit szeretnék? Egyáltalán tudom?  Érzelmileg vagy mentálisan bántalmazok? S ha úgy érzem, hogy nekem nem megfelelő, ahogyan velem bánnak? Hogyan kommunikáljak? Ha őszinte vagyok, akkor bántok másokat? Hogyan teremtek win – win helyzeteket? Mit tegyek a félelmeimmel? Asszertivitás és kivetítés. Blokkok nélküli tisztességes kommunikáció.

Ez mind-mind a nap témája játékos feladatokkal, sok nevetéssel, kis önismereti munkával, szemlélet – és eszmecserével, gyakorlatiasan. Szeretettel várlak, ez a workshop téged épít, a kommunikációdat, az önbizalmadat építi, és útmutatást ad a mindennapokhoz. 

***

HATÉKONY STRESSZKEZELÉS ÉS TUDATOS JELEN WORKSHOP

7 órás időtartamú elfoglaltság, 6 óra gyakorlati munka,

2X 15 perc rövid szünet és 1X 30 perc ebédszünet

 Megtanuljuk a stresszkezelést felsőfokon! Elmélyedünk a hozott mintáinkban és az árulkodó jelek tengerében! Megtanuljuk, hogy mikor és hogyan jelez a test! Lefordítjuk a betegségeket a pszichoszomatika nyelvére! Tisztázzuk, hogy mik és kik a stressz áldozatai? Megtanuljuk, hogyan ne hagyd magad stressz áldozattá válni! Ezt be is gyakoroljuk! Játékos feladatokkal kiderítjük, hogy mik a valós vagy vélt félelmek, szorongások. S azt is, hogy mi az az Ingerszennyezettség és mi van mögötte! Gyakorlati feladatokkal kiderítjük, hogy mik a lelki terheléseink és az idegrendszerünk működéséből milyen reakciók erednek?!. Azt is, hogy mik a stresszmentes élet támogató és segítői eszközei. De előtte azért fényt derítünk arra is, hogy mit áldozol fel és miért? Átdolgozzuk a témát, hogy a stressz és kezelése korcsoportonként hogyan valósítható meg. De dolgozunk az alábbi altémákkal is: mindennapi stresszek vs rendkívüli helyzetek, áramlatélmény, energiavámpírok és energiaforrások. Tisztázunk mindent, hogy a témával kapcsolatban minden a helyére kerüljön. Ezt követően megtanulod a saját stresszválaszaidat, a mentális egészséged védelmét és azt hogyan fordítsd hasznodra a stresszt. Ezt követően betekintünk a mindfulness világába, és gyakorlati módszerekkel a tudatos jelen megélése felé vesszük az irányt, az alábbi altémákkal: Teljesség megélése a mindennapokban, tudatunk és a jelen, fókuszlás a most-ra, megélni a jót és megélni a rosszat. Jelen – múlt – jövő vonatkozásában feladatokkal tárjuk fel a mindfulness lényegét. Feltérképezzük, hogyan gondolkodunk arról, hogy ma élni és megélni a most - ot a jövőnk érdekében is kell kicsit. Feszegetjük azt, hogy a sors vagy a szabad akarat határoz meg bennünket és melyiket választjuk valójában. Érintjük a röghöz kötés vs. elengedés témakört. A feldolgozást, a kidobást … 

***

ÉLETENERGIA  ÉS TÁRSTALÁLÁS WORKSHOP

7 órás időtartamú elfoglaltság, 6 óra gyakorlati munka,

2X 15 perc rövid szünet és 1X 30 perc ebédszünet

Életenergiánk meghatározza mindennapjainkat. Közérzetünket, kedvünket, hangulatunkat. A workshop során megtanuljunk feltérképezni az energiánkat befolyásoló tényezőket. És e feltérképezés módszerét meg is tanuljuk alkalmazni. Gyakorlati módszereket ismerünk meg energiaszintünk emelését, és közben választ kapunk arra, mi köze a társtalálásnak az energiákhoz. Játékos feladatokkal kiderítjük, hogy igazak-e társadalmunk szólásai (pl. ’az ellentétek vonzzák egymást’) és felderítést végzünk a párkapcsolatok és egyéb interperszonális kapcsolatok világában.  Érintjük a bioritmus fogalmát, a kínai orvoslás kapcsolódó elméleteit és bepillantást nyerünk az ájurvédikus megközelítésekbe is. Szembenézünk félelmeinkkel, önhitetlenségünkkel, kishitűségünkkel, alul-értékelésünkkel. Hozott minták és alkalmazott sémák. Gyakorlati játékokkal megtanuljuk: hogyan hasznosítsd ezeket és a tulajdonságaidat. Merre indulj, hogy társad legyen a magánéletedben, vagy az üzleti vállalkozásodban vagy legyenek barátaid? Hogyan nyiss, és ami fontosabb kik felé indulj el. Ja, és hol? Játékos feladatokkal látni fogod, mikor vagy jó helyen s mikor nem passzol hozzád a környezet. Azt is mik azok a szituációk, ahol nem érzed kényelmetlenül magad. Tedd meg az első lépést! Ha nem vagy elégedett az emberi kapcsolataiddal az életedben, akkor azért, ha elégedett vagy, de kíváncsi vagy az energiatörvények elméleti és tudományos hátterére, akkor azért, ha egyszerűen csak arra vagy kíváncsi, hogy gyermekeidet hogyan tanítsd ép energiaszintű ember maradni egy digitalizálódó világban, akkor azért lesz számodra izgalmas ez a téma! 

***

ENERGIA – PÉNZ – IDŐ WORKSHOP

7 órás időtartamú elfoglaltság, 6 óra gyakorlati munka,

2X 15 perc rövid szünet és 1X 30 perc ebédszünet

Sok – sok gyakorlati és játékos feladat, sok nevetés. Ezeket a címszavatolt témákat fogjuk alaposan átdolgozni, annak érdekében, hogy a jövőben a megélhetési és elvárt pénzügyi stabilitás emberi léptékkel megvalósuljon számotokra.

Energiánk egyensúlya, eredményes körforgás. Miből vegyünk fel, mire adjunk le? A láthatatlan forrásaid. „Energiatörvények”. Az érzelmi és lelkierő titkai. Rejtett tartalékaink aktiválását hogyan tudjuk megvalósítani.  Otthonod és energiák. Csakrák és meridiánok. Egyensúly és kiteljesedés. Energia és életterületek. Áramlás a szexben, áramlás a munkában, áramlás az emberi kapcsolatokban, áramlás és a pénz. Egyensúly és nyereség. Mi a flow? Áramlatélmény - hogyan? A pénz energiájának mi köze az időhöz, mint energiához? Mitől kapunk, mitől adunk? Motivációs rendszerünk és költéseink. Hatékony időgazdálkodás. Mi viszi a pénzt és mi hozza? Mitől leszünk gazdagok? Egyáltalán mi a gazdagság? Hiedelmek, elképzelések bizonyos történelmi korokban. Hiedelmek, elképzelések az életútunk korszakaiban. Hozzáállás és tévhitek. Hogyan kerülj egyenesbe és hogyan maradjon ez meg. Számos gyakorlati módszerrel haladunk, és ígérem a nap végén egy teljesen új gondolkodásod lesz az anyagi javakról és azok megvalósításáról.